’t Galgenveld.

Zwembad annex Openluchttheater ’t GALGENVELD

Hoe het begon

Het Galgenveld is een gebied van ongeveer 8 ha gelegen tussen Borculo, Ruurlo en Barchem. Als we de verhalen mogen geloven werd rond 1600, toen Borculo door de Bisschop van Munster in bezit was genomen, een gedeelte ervan gebruikt als ophangplaats voor de ter dood veroordeelden.

 

Rond 1930 is een begin gemaakt met het uitgraven van een waterplas. Mensen zijn te werk gesteld in het kader van de werkverschaffing. Van de uitgegraven grond werd een aarden wal gemaakt en natuurlijke bronnen zorgden voor aanvoer van schoon water. In 1939 is het zwembad ‘Het Galgenveld’ door de burgemeesters van Borculo, Barchem en Ruurlo geopend. Het bad had een regionale functie en was uniek voor die tijd.

 

Na een zeer succesvol verlopen openluchtspel bij Buitencentrum Kerkemeijer in mei 1991 ontstond bij de Buurtvereniging Dijkhoek en Toneelvereniging Ons Genoegen het idee om het zwembad ‘Het Galgenveld’ ‘om te bouwen’ tot een zwembad annex openluchttheater.

 

De tweede opening

Op 29 mei 1992 is ‘Zwembad annex Openluchttheater ’t Galgenveld’ officieel geopend door burgemeester Alma van de gemeente Borculo.

 

Het vernieuwde complex is geheel door vrijwilligers (o.a. leden van de 3 verenigingen Buurtvereniging Dijkhoek, Toneelvereniging Ons Genoegen en Waterpolovereniging BZC) tot stand gekomen.

Het beheer en exploitatie is in handen van een in 1991 opgerichte stichting ’t Galgenveld. Het (groot) onderhoud wordt nog steeds door de leden van de 3 verenigingen gedaan.

 

De activiteiten

Het complex is te huur en kan gebruikt worden voor een zeer groot aantal uiteenlopende sportieve en/of culturele activiteiten.

Voor nadere informatie over het complex neem contact op met:
verhuur-galgenveld@openluchtspelborculo.nl

Buurtvereniging Dijkhoek en Toneelvereniging Ons Genoegen presenteren jaarlijks in het openluchttheater de zeer succesvolle en ondertussen geroemde openluchtspelen. Per jaar worden meer dan 3000 bezoekers ontvangen.

Schitterende spelen waar veel te zien, te lachen en te bewonderen valt.

Voor nadere informatie over het openluchtspel mail naar info@openluchtspelborculo.nl