2016 Ja Zuster Nee Zuster

“Ja Zuster Nee Zuster”

Wie heeft er nog nooit van gehoord?  “Ja Zuster Nee Zuster “

De populaire tv serie uit de jaren 60.

Met alle belevenissen van zuster Klivia en de patiënten in Rusthuis Klivia.

Door de jaren heen meermaals vertolkt in toneelstukken, een musical en een film.

En mocht je de serie niet kennen, dan ken je in elk geval de liedjes, geschreven door Annie MG Schmidt en Harry Bannink.

Wie kent er niet “Mijn Opa”,  “De kat van ome Willem”,  “Duiffies” en “Een stekkie van de Fuschsia” om er zo maar een aantal op te noemen.

Toneelvereniging Ons Genoegen en Buurtvereniging Dijkhoek hebben dit jaar de stoute schoenen aangetrokken om een combinatie van de film en de musical om te toveren tot een openluchtspel.

Omdat dit jaar het 25e openluchtspel wordt opgevoerd en is het een goede reden om iets speciaals voor het voetlicht te brengen.

Het openluchtspel handelt over de lotgevallen van de bewoners van Rusthuis Klivia in de Primulastraat, die het regelmatig aan de stok krijgen met de boze buurman Boordevol.

In het rusthuis zelf, waar zuster Klivia de scepter zwaait, wonen de Ingenieur, de net niet actrice Jet, de jongens Bobby en Bertus, en later ook Gerrit de Inbreker.

Boordevol, die eigenaar is van het pand, ergert zich groen en geel aan het “rusthuis vol herrie” en probeert Klivia en haar gevolg op alle mogelijke manieren het huis uit te krijgen.

Soms schakelt hij hiervoor  de politie, en zelfs een spionne in.

Kapper Wouter vestigt zich ook in de straat.

Wat heeft hij voor een verleden met Boordevol?

De buurvrouwen die in de straat wonen zijn zeer belangstellend in alles wat er gebeurd in de omgeving…of heet dat nieuwsgierig?

Tenslotte kom de opa van Gerrit ook nog voorbij en deze weet onbedoeld de hele boel op stelten te zetten met alle gevolgen van dien.

Aangevuld met een twaalftal liedjes, die een hoog oh ja gehalte oproepen, wordt dit een gezellige, ontspannende avond waar menig lachje op uw gezicht zal verschijnen, maar waar ook ontroerende momenten zullen passeren.

“Ja Zuster Nee Zuster” is een openluchtspel dat in drie bedrijven zal worden opgevoerd, gespeeld en gezongen door eigen leden!